УВАГА! Допомогти Збройним Силам України можна, здійснивши переказ з платіжної картки за цим посиланням.
Купить квартиру Кропивницкий

Депутат горсовета, осужденная за нарушение прав граждан, хочет возглавить медицинский вуз Александрии

22.11.2021 10:58:001607 просмотровАвтор: admin
Депутат горсовета, осужденная за нарушение прав граждан, хочет возглавить медицинский вуз Александрии
Фото: facebook.com/bohojavlenskaja/photos

Депутат Александрийского городского совета Елена Богоявленская, осужденная за нарушение прав граждан и не имеющая никакого педагогического или научного стажа, намерена возглавить медицинское училище Александрии.

Об этом «Тексти.Олександрія» сообщил автор обращения к председателю Кировоградского областного совета, лидер областной общественной организации Сергей Горбачев. По его словам, он считает недопустимым предоставлять такие полномочия людям без соответствующего профессионального образования. А также без опыта работы.

«Если я не врач, то я не лечу людей. Если я шахтер, я могу работать в шахте. А если некоторые врачи и хотят учить детей и руководить учебным заведением без педагогического образования или опыта, то это беда. А Е. Богоявленская вообще является для города одиозной фигурой. Она и сама звание присуждала, и называла общественные организации «прислужниками террористов из ДНР-ЛНР». Чего только не было. Судились мы с ней, потому что она не предоставляла нам информации, что законом предусмотрена. И судом признана виновной в совершении правонарушения. Но тогда она так и не получила по заслуге, потому что вокруг нее была политическая поддержка.

Александрию нужно защитить от таких деятелей и не дать им развалить хотя бы наше медицинское учреждение. Потому что это вопрос выживания, а не политики. Не будет у нас медсестер и фельдшеров, так даже капельницу поставить некому будет или укол сделать. И кстати, где только эта гражданка не работала, везде за ней куча историй. И они не о достижениях в народном хозяйстве. А наоборот», – прокомментировал свое обращение руководитель Кировоградской областной организации «Союз шахтеров инвалидов, пострадавших на производстве и казачества Украины Сергей Горбачев.

Текст обращения (кликабельно)

Звернення до голови Кіровоградської обласної ради

Інститутам громадянського суспільства Олександрійської територіальної громади Кіровоградської області з офіційних джерел стало відомо про проведення конкурсного відбору на посаду директора комунального закладу «Олександрійський медичний фаховий коледж» (юридична адреса комунального закладу «Олександрійський медичний фаховий коледж»: 28000, м. Олександрія, вул. Шевченка, буд. 176).

За інформацією від представників інститутів громадянського суспільства Олександрійської територіальної громади Кіровоградської області, стало також відомо, що одним з претендентів на вказану вакантну посаду, є БОГОЯВЛЕНСЬКА Олена Миколаївна, депутат Олександрійської міської ради 8 скликання від Олександрійської міської партійної організації Політичної партії «Сила людей».

Знаючи про діяльність БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ О.М. за часи перебування її в органах місцевого самоврядування з негативного боку, а саме, її ставлення до політичної та службової діяльності, наші інститути громадянського суспільства категорично проти її участі у конкурсному відбору на посаду директора комунального закладу «Олександрійський медичний фаховий коледж». Також ми вважаємо небезпечним та необґрунтованим обрання та призначення на дану посаду БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ О.М., яка має чималий корупційний «вантаж» та вчиняє дії, які вказують на її моральні та ділові якості з негативної сторони та можуть стати передумовою невиконання покладених обов’язків організації начального процесу молоді міста та всього регіону у дуже важливій сьогодні для всього суспільства медичній галузі.

Кандидат на посаду керівника закладу фахової передвищої освіти має відповідати значній кількості критеріїв, серед яких наявність фахової передвищої освіти, рівень кваліфікації, академічна репутація, професійний та управлінський досвід, знання законодавства у сфері фахової передвищої освіти. Але крім професійної нездатності, є чимало прикладів непрофесійності та протиправної діяльності, що підтверджується судовими рішеннями.

В серпні 2017 року БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М., перебуваючи на посаді секретаря Олександрійської міської ради 7 скликання, у нахабний, цинічний, аморальний та протиправний спосіб, листом міської ради від 10.08.2017 року за № 13/13/01/7 за її підписом, відмовила голові Кіровоградської обласної організації «Спілка шахтарів інвалідів, потерпілих на виробництві та козацтва України» ГОРБАЧОВУ С.П. у наданні запитуваної інформації, дозволивши собі при цьому, всупереч норм етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, стверджувати про протиправне представництво заявником громадської організації на тимчасово окупованій території України, фактично звинувативши у причетності до терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». В результаті, 10.01.2018 року Олександрійським міськрайонним судом у справі № 398/4167/17 розглянуто протокол про адміністративне правопорушення від 6 листопада 2017 року складений заступником керівника Управління керівником відділу контролю у сфері діяльності органів місцевого самоврядування Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Папригою Джоржом Юрійовичем про вчинення БОГОЯВЛЕНСЬКОЮ О.М. адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 212-3 КпАП України.

В результаті, рішенням суду першої інстанції, яке рішенням Апеляційного суду Кіровоградської області 01.03.2018 року було залишено без змін, секретаря Олександрійської міської ради 7 скликання БОГОЯВЛЕНСЬКУ О.М. було визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-3 КпАП України.

Не менш цинічною подією з боку БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ О.М., стало те, що в травні 2018 року вона саме себе обрала «Громадським лідером року» в місті Олександрії, фактично користуючись наявним адміністративним ресурсом з метою отримати політичні та інші вигоди. Як було зазначено в мотивувальній частині рішення, «за вагомий особистий внесок у розвиток громадянського суспільства у місті. Олена Миколаївна тривалий час займається цією роботою, активно співпрацює з громадськими організаціями та надає всебічну допомогу в реалізації їхніх корисних ініціатив, бере участь у благодійних акціях і проектах». Зазначені аргументи повністю не відповідали та суперечили її діяльності, та містили не достовірну інформацію, яку було надану комісії, яку ж сама БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М. і очолювала. Таким чином, остання просто скористувалася своїм службовим становищем для підвищення власного рейтингу, іміджу та авторитету у суспільстві, якими вона фактично не користується, в т.ч. і станом на сьогоднішній день.

Слід зазначити, що БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М. не одноразово ставала об’єктом журналістських матеріалів. Серія публікацій розкрила невідповідність витрат та доходів О. БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ, ведення нею способу життя, який не відображений у декларації. А певна частина журналістських матеріалів стала доступною лише завдяки запиту суду та отримання судом матеріалів за якими вона була відсутня на час розгляду судової справи за кордоном. Під час своєї діяльності. Зокрема у публікації «Секретар ради визнала свою причетність до прихованого бізнесу, однак не вказала доларовий подарунок «друзів» для північної подорожі Європою», розкрито спроби приховати власний бізнес сім’ї та використання коштів які не вказані у декларації. Після відповідної публікації секретар ради, імовірно побоюючись повторного переслідування з боку правоохоронних органів швидко переписала свою декларацію де з’явились рядки про власність та користування бізнесом, частки у бізнес-проєктах.

Слід зазначити, що О. БОГОЯВЛЕНСЬКА за нашими спостереженнями, імовірно дуже активно брала участь у різноманітних земельних оборудках та голосуваннях у раді, які призводили до розкрадання земельних ресурсів громади. Показовим є факт її публічного виступу на сесії міської ради у лютому 2019 року, під час якого вона особисто, одне з голосувань по земельній ділянці назвала «кідаловом». Більшість депутатів навіть після третьої спроби не проголосували щодо включення у порядок денний питання про зниження орендної ставки по землі для громадянина Сапєлкіна Андрій Олександровича, який за твердженням журналістів, є близьким оточенням О. БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ та має спільні інтереси.

Необхідно зазначити, що у журналістських розслідуваннях нинішнього претендента на посаду очільника комунального закладу освіти БОГОЯВЛЕНСЬКУ О.М. висвітлено як таку, що має сумнівну репутацію керівника фірм і підприємств, які маю борги перед державою та не виконують своїх зобов’язань з контрагентами. А також як особу, що не пояснює звідки у неї кошти для закордонного відпочинку та подорожей.

Прикметно, що у одній із декларацій за 2020 рік О.БОГОЯВЛЕНСЬКА вказана як поручитель за багатотисячними кредитними зобов’язаннями громадянина Варченка Є.С. Він не є членом сім’ї та позірно не має жодного відношення до життя О.БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ. Проте, колишнього секретаря ради та нині претендента на посаду керівника комунального освітнього закладу, пов’язують тісні приватні відносини за межами сімейних зобов’язань. Це в черговий раз показує моральні якості потенційної кандидатки на посаду та те який приклад вихованцям закладу може подавати О.БОГОЯВЛЕНСЬКА.

Необхідно зазначити і те, що О.БОГОЯВЛЕНСЬКА використовує всі наявні посади як засіб отримання коштів, задоволення приватних амбіцій. Про це свідчить, зокрема скандал із безпрецедентним для місцевого політикуму рішення про виключення О.БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ із партійних рядів ВО «Батьківщина». 12.02.2019 року за систематичне порушення п. 3.8 Статуту політичної партії всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», за аморальні вчинки та дії, що наносять шкоду авторитету партії та відповідно до п. 3.10 несумісні із членством у партії, вона була виключена із членів партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Неперебірливість політичних смаків виражається у постійній зміні політичного вектору, що для кандидата на посаду мабуть є просто способом задоволення приватних інтересів, а не виконання громадянського обв’язку і відповідального відношення до розбудови демократичного суспільства. Так, з 2002 по 2006 роки БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М. була депутатом Олександрійської міської ради 4 скликання. В 2002 році вона була обрана від місцевого осередку політичної партії «Яблуко», як член політичної партії «Яблуко». Під час своєї першої каденції змінила членство у депутатській групі «За майбутнє Олександрії» на членство у депутатській фракції «Наша Україна», з якої теж вийшла в жовтні 2005 року.

З 25.04.2006 по 12.11.2010 роки була депутатом Олександрійської міської ради 5 скликання від «БЮТ», як член ВО «Батьківщина», а з 06.05.2006 по 02.10.2009 роки очолювала посаду секретаря Олександрійської міської ради 5 скликання. З 16.10.2009 року, після залишення посади секретаря міської ради, була членом фракції «БЮТ».

З 04.12.2015 по 04.12.2020 роки була депутатом Олександрійської міської ради 7 скликання. Депутатом була обрана від Олександрійської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина». З 25.12.2015 року обрана на посаду секретаря Олександрійської міської ради 7 скликання, на якій і перебувала до закінчення строку повноважень Олександрійської міської ради.

25.10.2020 року БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М. вже була обрана депутатом Олександрійської міської ради 8 скликання від Олександрійської міської партійної організації Політичної партії «Сила людей», на якій і перебуває станом на сьогоднішній день.

Висвітлені факти її політичної діяльності щодо зміни політичних партій та груп, вказують на безвідповідальність та аморальність перед виборцями та громадою міста, намагання пристосуватися до тих, чи інших політичних або бізнесових груп, які мали впливовість у той чи інший період часу.

Стосовно професійної діяльності БОГОЯВЛЕНСЬКОЇ О.М. та її відповідності до умов конкурсу, то вона до травня 2006 року працювала на постійній основі на посаді завідувача дезінфекційним відділом Олександрійської міської СЕС, з травня 2006 року, по жовтень 2009 року очолювала посаду секретаря Олександрійської міської ради 5 скликання, з грудня 2015 по грудень 2020 роки була секретарем Олександрійської міської ради 7 скликання, на якій і перебувала до закінчення депутатської каденції.

Тобто вона не працювала на посадах педагогічних та/або науково-педагогічних працівників п’ять років і більше, не перебувала на керівних посадах три роки і більше, а тому не має права обиратися та бути обраною на посаду директора комунального закладу «Олександрійський медичний фаховий коледж». Відповідна норма закону, а саме стаття 42 ЗУ «Про фахову передвищу освіту» зазначає, що конкурсний відбір на посаду керівника закладу фахової передвищої освіти передбачає обов’язкові умови для кандидата на посаду керівника закладу фахової передвищої освіти, зокрема щодо освіти на рівні магістра (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста), вільно володіти державною мовою і мати стаж роботи на посадах педагогічних та/або науково-педагогічних працівників не менш як п’ять років. До зазначеного стажу може бути зараховано до трьох років стажу роботи на керівних посадах.

Враховуючи викладене, у зв’язку з тим, що БОГОЯВЛЕНСЬКА О.М. не дотримується загальновизнаних етичних норм поведінки, з неповагою ставиться до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб, тому не зміцнює авторитет державної служби і служби в органах місцевого самоврядування, а також не впливає на позитивну репутацію державних органів та органів місцевого самоврядування, проявляє форми дискримінації за ознаками політичних та інших переконань, інвалідності, у своїй діяльності не дотримується політичної неупередженості та нейтральності, не надавала інформацію із зазначенням даних, що її підтверджують, чим порушує вимоги та норми Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування затверджених Наказом Національного агентства України з питань державної служби 05.08.2016 року № 158, вважаємо, що БОГОЯВЛЕНСЬКА Олена Миколаївна не має права претендувати на посаду директора комунального закладу «Олександрійський медичний фаховий коледж», у зв’язку з чим просимо Вас відмовити БОГОЯВЛЕНСЬКІЙ О.М. до участі у конкурсі, або провести його відкрито за участю представників ЗМІ та громадськості Олександрійської територіальної громади для можливості надати відповідні аргументи членам конкурсної комісії та повідомити перед голосуванням про всі ризики, які вони створюють для колективу закладу та студентів вишу у зв’язку із імовірним обранням на посаду відповідну громадянку.

З повагою, голова Кіровоградської обласної організації «Спілка шахтарів інвалідів, потерпілих на виробництві та козацтва України» Сергій ГОРБАЧОВ

Напомним, что председатель Александрийского районного совета Сергей Ракута дважды незаконно премировал сам себя.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузка...
поделитьсяподелитьсяподелитьсяподелиться

Подпишись на группу Viber

Только самое важное и интересное

Подписаться

1
Оставить комментарий

1 Цепочка комментария
0 Ответы по цепочке
1 Последователи
 
Популярнейший комментарий
Цепочка актуального комментария
1 Авторы комментариев
K Klev Авторы недавних комментариев
  Подписаться  
новее старее большинство голосов
Уведомление о
K Klev
Участник
K Klev

Такие люди не привыкли работать, а руководить. Руками водить )))

Народные новости
В Александрии возле «Вербовой Лозы» вырубают деревья
В Александрии возле «Вербовой Лозы» вырубают деревья (ФОТО)
06.01.20226494 просмотра

В Александрии житель города во время съемок с квадрокоптера на […]

В Александрии ветка упала на забор 2-ой школы и сломала его
В Александрии ветка упала на забор 2-ой школы и сломала его
02.09.20213257 просмотров

Сегодня, 2 сентября, из-за сильного ветра ветка дерева упала на […]

По Кременчугской улице 2 дня из-под земли течет вода. Водоканал не реагирует
По Кременчугской улице 2 дня из-под земли течет вода. Водоканал не реагирует
09.10.20205437 просмотров

По Кременчугской улице, в районе конечной остановки 5-го маршрута второй […]

Добавить новость
Отзывы
Семейный врач Миллер Виктория Викторовна
Семейный врач Миллер Виктория Викторовна
    
Это типа врач! В январе этого года чуть не отправи...
Семейный врач Турта Лариса Борисовна
Семейный врач Турта Лариса Борисовна
    
Врач знающий, очень внимательный и терпеливый к па...
Главврач центра скорой помощи Гирнык Александр Николаевич
Семейный врач Шкиря Михаил Александрович
    
Такі лікарі існують лише для того, щоб видавати до...
Семейный врач Харченко Нина Владимировна
Семейный врач Харченко Нина Владимировна
    
С порядочностью проблема. База знаний устарела.Одн...
Семейный врач Похватюк Анна Александровна
Семейный врач Похватюк Анна Александровна
    
Чудова людина.Був вражений людськими якостями,відн...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: